top of page

lp-nostalgi

på gården

På Gården finns ett antal LP-skivor. Det är förstås fritt fram att bara koppla av och lyssna, men det går också att göra lite mer av denna gamla musikskatt. De flesta skivorna är från 60-, 70- och 80-talet. 

Här är två förslag. De går att kombinera, alltså börja med förslag 1 och fortsätta med förslag 2. Aktiviteten kan därför ta allt från en till ett par timmar.

MiLgården

på Romeleåsen

Image by Mark Solarski
ABBA_wax_figures.jpg

förberedelser

fakta

Allt inleds med att mötesledaren lägger fram ett antal av skivorna i sina fodral på soffbordet, förslagsvis ungefär dubbelt så många som gruppens storlek. Skivorna finns i skänken under skivspelaren i rummet med den gröna soffgruppen.

  • BOKAS: Behöver inte bokas.

  • PRIS: Kostar inget.

  • VAR: Inomhus.

  • TIDSÅTGÅNG: En till två timmar.

förslag 2:

gör en lekfull tävling

förslag 1:

koppla av med gamla godingar

Varje deltagre väljer ut sin favorit varefter ett spår från varje vald skiva spelas upp. Deltagarna kan inspireras till att säga något om sitt val, till exempel berätta något om sin personliga upplevelse av just den valda låten. När blev den en favorit och varför? Hände något speciellt just då? Detta kan bidra till att deltagarna lär känna varandra bättre.

Efter att ett spår från varje "favorit-skiva" spelats får deltagarna var för sig gissa och skriva ned på en lapp vilken skiva som du tror gruppen har gett flest röster. Du får inte rösta på din egen favorit. Mötesledaren samlar in "röstsedlarna" och räknar ut vilka melodier som kommit på medaljplatserna.

Resultatet leder förstås till samtal om varför just den vinnande melodin fick flest röster. Om mötesledaren vill krydda tävlingsmomentet kan det vara bra att ha något slags pris i bakfickan. 

bottom of page